I oktober 2017 åpnet Sangbanken (www.sangbanken.no). Alle som blir Syngende skoler får tilgang til denne, men det er også mulig å bare kjøpe abonnement. Les mer.

Sangbanken gir alle lærere på skolen full tilgang til bredt repertoar på bokmål og nynorsk,  knyttet til fag, årstider, temaer som vennskap og fred, med ulike vanskelighetsgrader. Lydspor og videoer hjelper både lærer og elever ved innlæringen, og gir instruksjon til rytmikk og bevegelser. Sangene kan enkelt tas i bruk av alle lærere og krever ikke lydfiler, CD-spillere eller andre tekniske hjelpemidler i klasserommet - elevene dine kan synge hvor som helst, når som helst. 

Sangbanken har instruksjonsvideoer om sangmetodikk, sangledelse, stemmeoppvarming, og  hvordan å finne tonen og gi tonen til elever. Du trenger ingen forkunnskaper for å få utbytte av videoene, som er tilpasset alle nivåer. Det er også en serie videoer om hvordan sang kan brukes til å bedre klassemiljøet: skape ro og konsentrasjon, få opp energien, løse små konflikter eller styrke vennskapsbånd i klassen.

I tillegg finner du gode forslag til aktiviteter, opplegg, og innhold til fellessamlinger m.m.